Beeldengalerij Haarlem 
Wandel & ontdek 10 bijzondere kunstwerken geïnspireerd op recycling

Titel: Out Loud

Materiaal: Staal, lachgaspatronen

Over zijn sculptuur

Het viel André op dat in zijn woonplaats zoveel lachgaspatronen op straat liggen. Hij ontmoette Eric die dagelijks deze patronen verzamelt en kreeg het idee om ze in het werk voor de galerij te gebruiken. Het kenmerkende van veel van zijn werk is een combinatie van Barok en Minimalisme. Je ziet dat terug in de festoenen die van de gaspatronen zijn gemaakt en de minimalistische pilaar. André laat zien dat je onverwacht ogenschijnlijke rommel een nieuw leven kunt geven.

Bekijk hier wat André zelf over zijn kunstwerk vertelt op Youtube.

Over het werk van André

Als André over zijn werk praat, hoor je veel de woorden vluchtig, ruimte en minimalisme. Hij vindt het belangrijk dat in zijn werk poëzie terug te zien is. Hij maakt sculpturen en installaties en hij voert performances uit. André speelt in zijn sculpturen en installaties met aspecten van afwezigheid. Kijk maar eens naar het werk bij Amersfoort waar hij de contouren van een hoeve in het landschap heeft neergezet. Voor elk project kijkt hij naar de plek waar het moet komen, snuift de sfeer op. “Ik verwerk alle indrukken en probeer die in een voorstelling te vangen. Daar zoek ik de materialen voor die daarbij passen”.

André Pielage (1975) woont en werkt in RotterdamOpleiding:

Rijksakademie van beeldende kunsten, Amsterdam.Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Recente exposities solo en groep o.a.:

2018 Grond Control, Galerie Wit, Wageningen. Kunst aan de Schinkel 2018, Amsterdam; 2017 l a m, Code Rood, Arnhem; Kairos Castle, Kasteel van Gaasbeek, Brussel, België; 2016 Into Nature, Drenthe Biënnale, Rijksluchtvaartschool Eelde; Beelden2, Amsterdam Art Room, Amsterdam; Paltzbiënnale, Soest