/

 

Deelnemende kunstenaars

Sjoerd Buisman, Marianne Lammersen, Pieter W Postma, Willem Harbers, Frank Koolen, Andre Pielage, Jonas Ohlsson, Niels Broszat, Couzijn van Leeuwen. 

De foto's zijn van bestaand werk van de kunstenaars. Voor de beeldengalerij maken zij nieuw werk met als thema recycling of het circulaire denken.

Sjoerd Buisman

Deze Haarlemse kunstenaar laat zich inspireren door de natuur en dat is te zien in zijn werken. Kijk maar eens naar zijn Lindenboog langs de Fonteinlaan.


 Marianne Lammersen 

Zij is geïntrigeerd door de spanning tussen technologische ontwikkelingen en het behoud van de menselijke identiteit en de omgeving. Haar beeld laat  een transitie zien van afgedankt materiaal naar materie waar een toekomst op gebouwd is.  

 


Frank Koolen

Hij zoekt in zijn werk naar verbindingen tussen mensen en manieren van denken. In zijn beeld voor de beeldengalerij wil hij de dynamiek van het circulaire denken visualiseren. 

 


Willem Harbers

De complexe industriële vormen van Willem Harbersrefereren aan beweging of productie. Het beeld voor de beeldengalerij refereert aan diverse actuele onderwerpen zoals de functionaliteit van onze omgeving, gebruik van de aarde, verbruik van grondstoffen en beïnvloeden van de aarde. 


Pieter W Postma

Pieter neemt ons mee naar een parallelle wereld met surrealistische verschijningen die verwondering oproepen. Postma heeft plezier in de reconstructie van vervreemdende schouwspelen die goed passen in het thema van de beeldengalerij. 


Couzijn van Leeuwen

Couzijn werkt veel met “upcycled materials”. Voor de beeldengalerij gaat hij werken met oud betonijzer en restanten metaal uit de industrie. Hij heeft al een werktitel bedacht: tegen wil en dank in Nederland geplant.


Jonas Ohlsson

Het circulaire is in het werk van Jonas een terugkerend thema als een methode om gedachten en spullen te hergebruiken. Jonas wil voor de beeldengalerij het perpetuum van het menselijk leven laten zien met gebruik van hout en keramiek.  


Andre Pielage

Hij maakt voornamelijk installaties, sculpturen en kunst in openbare ruimte. De veelal ijle werken onderscheiden zich door een paradoxale vereniging van monumentaliteit en delicaatheid. In zijn werk voor de beeldengalerij laat hij zich leiden door cycli: leven en natuur De cyclus van de kunstgeschiedenis verwerkt hij in het beeld. 

Niels Broszat

Hij is een verhalenverteller. In het werk voor de beeldengalerij maakt het verhaal deel uit van het kunstwerk dat uit oud hout zal bestaan. In zijn werk creëert hij zijn eigen wereld.