/

 

Ons plan voor een Beeldengalerij Haarlem

Kunstroute

Met deze beeldengalerij ontstaat een kunstroute vanaf de binnenstad naar het Hildebrandmonument  in de Haarlemmerhout. De kunstroute sluit aan op de expositie in het Provinciehuis en de beelden in het Frederikspark.

kunstroute haarlemde start van een kunstroute


Scholierenbeeld

Een van de plekken is gereserveerd voor het werk van de leerlingen van het Coornhert Lyceum. Wij vragen een ervaren beeldhouwer de scholieren te begeleiden opdat we een kwalitatief hoogwaardig resultaat zullen zien. 

Samenwerking met gemeente en musea

De gemeente Haarlem heeft positief gereageerd.  Het Frans Hals museum en anderen adviseren  ons bij de keuze van kunstenaars

Wandelroute

Wij gaan een wandelroute maken langs verschillende kunstobjecten in de stad en in de Hout. Voor scholieren en geïnteresseerden organiseren wij rondleidingen. 


Selectiecommissie

Wij stellen eisen aan de beelden. Ze moeten van hoge kwaliteit zijn en robuust. Onze selectiecommissie met o.a. Ann Demeester, Tanya Rumpff en Tamara Sterman selecteert de kunstenaars. 

Onze doelen

•      Kunst in de openbare ruimte maakt de stad levendig en aantrekkelijk voor bewoners en bezoekers.

•      Haarlemmers en bezoekers kunnen op een makkelijke wijze kennis maken met beeldhouwkunst.

•      Wij bieden kunstenaars een podium om zich te presenteren aan een groter publiek en de mogelijkheid hun werk te verkopen.

•      Wij willen jonge mensen in aanraking brengen met beeldende kunst. 

•      De beeldengalerij kan de start zijn van een kunstroute die Frans Hals de Hallen verbindt met de Haarlemmerhout en Dreefzicht.

•      De beeldengalerij is een aanjager om Haarlem als kunststad op de kaart te zetten. 

Thema: Recycling

Het thema in het 1 e jaar is recycling of het circulaire denken en duurzaamheid. Het is aan de kunstenaar hier letterlijk of figuurlijk vorm aan te geven.

Het thema sluit aan bij de actualiteit en biedt de kunstenaar veel ruimte voor invulling.