Beeldengalerij Haarlem

 

cover-RE-cover

Materiaal: Oude metalen, textiel met watergedragen acrylic one, glasvezel, zand en grind

Over haar sculptuur

Wij zijn gewend dat wat wij niet meer nodig hebben weg te gooien. Er zijn afvalbergen ontstaan, die we hebben afgedekt met graszoden. In haar sculptuur laat zij zien dat afval grondstof kan zijn en dat daar iets nieuws, iets moois uit kan groeien. Uit een hoop oud metaal groeit een nieuwe stad. Haar beeld laat een transitie zien van afgedankt materiaal naar materie waar een toekomst op gebouwd is.  

Bekijk hier wat Marianne zelf vertelt over haar kunstwerk op Youtube.

Over het werk van Marianne

Het werk van Marianne Lammersen is een kritische reflectie op het vooruitgangsdenken. Zij is geïntrigeerd door de spanning tussen technologische vooruitgang enerzijds en behoud van de menselijke identiteit anderzijds. 

In deze dynamische tijd is spanning voelbaar tussen de behoefte vast te houden aan het vertrouwde en de wens tot ontdekken van nieuwe paden. Die spanning wordt voelbaar en zichtbaar gemaakt in de beelden, collages, en installaties van Lammersen. Ze balanceren of wankelen. Ze lijken te transformeren van de ene in de andere vorm.

Zij pleit voor vertraging om niet voorbij te gaan aan de dingen die het leven waarde geven. Dat komt tot uiting in ambachtelijke productieprocessen en een traag maakproces. Haar werk is een beeldende analyse van deze tijd, waarbij zij onder meer architectonische vormen gebruikt en een combinatie van uiteenlopende materialen.


volgende


home