Beeldengalerij Haarlem

 

Het beeld de Utopist werd in het pinksterweekeinde 2024  door vandalen onherstelbaar beschadigd.Van Haarlem kregen we een forse bijdrage voor de editie 2023 - 2024. Daarmee kunnen we onze plannen realiseren.Opening editie 2022-2023 op 2 oktober

Zondag 2 oktober opende wethouder Diana van Loenen de editie 2022-2023 van de beeldengalerij met vier nieuwe beelden. Tweehonderd belangstellenden wandelden met de wethouder langs de nieuwe beelden. Het bestuur van de stichting zong de kunstenaars toe. 

Kunsthistoricus en curator Aart van der Kuijl onthulde Koraaldrift met een speech. Zijn speech kunt u hier lezen.

Lees het verslag van Paul Lips  op Spaarnestroom.nl

Wethouder Diana van Loenen spreekt ons toe.
Het bestuur zingt de kunstenaars toe

Joanneke Meester schreef ons:

Het thema heeft me geïnspireerd tot een nieuwe ontwikkeling van drie dimensionaal werk passend binnen mijn oeuvre. Het is ook een springplank geweest voor deelname aan de sculptuur biënnale van Art Zuid 2021.


Pierre Debra, een Belgische kunst verzamelaar gaf de volgende reactie op het werk 'Tussen Ons' van Anno Dijkstra:  

"Het beeld met de handen beroert. Het contrast tussen de industriële houders en de delicate handen die slechts vragen om tot leven te komen is aangrijpend. "

Anno kreeg de opdracht tav zijn sculptuur op de beeldengalerij een permanent werk te maken voor de campus van UPC te Duffel Belgie

Willem Harbers:

"Jullie vraag destijds gaf mij de kans een groot beeld te ontwikkelen in alle vrijheid. Dat heeft een nieuwe categorie aan mijn werk toegevoegd namelijk groot. En op dat formaat ontwikkel je andere gedachtes en ideeën. Door die vrijheid kon ik het beste uit mijzelf halen en laten zien. Erkenning daarvoor kwam door de reacties van de bezoekers aan de route maar ook doordat de vraag van Art Rotterdam kwam om het beeld bij de ingang te plaatsen tijdens de editie van Art Rotterdam 2020. Daarnaast is het beeld geselecteerd voor de Biënnale Ostrale 2021 in Dresden en afgelopen week is bevestigd dat ze het werk graag willen laten zien in Kaunas (Litouwen) in 2022. Kaunas is dan de Culturele Hoofdstad van Europa. Ongetwijfeld heeft dit alles ook invloed gehad op de toekenning van mijn aanvraag Kunstenaar Basis door het Mondriaan Fonds. En wie weet wat er verder nog gaat komen ten gevolge van jullie initiatief?"

Frank Koolen:

De Beeldengalerij heeft mij de kans en het vertrouwen gegeven om nieuwe stappen te zetten in werken in en met de openbare ruimte.

Door de toevoeging van zowel TOTEMETOT als 'Fingers Crossed' aan mijn portfolio heb ik een nog overtuigender beeld kunnen schetsen van mijn ideeen en mogelijkheden.

Dit heeft in ieder geval geresulteerd in een nieuwe schetsopdracht voor de publieke ruimte en wie weet waar het verder nog toe leidt.
Onthulling Drie nieuwe beelden 15 oktober 2021

De beelden van Guillaume Bijl, Guda Koster en Anno Dijkstra kregen de aandacht die ze verdienden.

Wethouder Marie-Therese Meijs opent de editie 2021

Ann Demeester onthult het beeld van Guillaume Bijl

Jaap Nawijn onthult het beeld 'De Utopist' van Guda Koster

Natasha Cole van het Buurtfonds overhandigde ons een chequeHaarlemse Kinderkrant Jong023  maart 2021

Haarlems Dagblad 16-2-2021
NRC 3-10-2020
Haarlems Dagblad 30-9-2020Twee nieuwe beelden.

De beelden van Joanneke Meester en Hilke Walraven zijn 18 september door wethouder Meijs onthuld.
Kijk maar eens op de pagina van Joanneke en van Hilke

Nieuwe Loot aan Girozoom Inc 

 

Nederlands Dagblad: Parel van de provincie
Volgens kunstenaar en curator Martijn Lucas Smit is OUT LOUD van Andre Pielage een parel.


Haarlems dagblad 27-11-2019