Beeldengalerij Haarlem

 

Girozoom Inc.

Materiaal: Gegalvaniseerd staal, gietijzer, diverse lakken

Over zijn sculptuur

Het is een wirwar van buizen en wielen die refereren aan industriële installaties maar ook aan de bomen waaronder het staat. Het lijkt wel een technisch gemanipuleerde boom. Herovert de natuur hier zijn grondstoffen en ruimte? Het beeld refereert aan het gebruik van de aarde, verbruik van grondstoffen en beïnvloeding van de aarde.

Het beeld suggereert dat het ieder moment in beweging kan komen en kan gaan pompen. het wil bijdragen aan het creëren van nieuwe gedachtes en inzichten, met als doel te komen tot een circulaire samenleving in de toekomst.  

Kijk en luister hier wat Willem er zelf over zegt op Youtube.

Over het werk van Willem

Thema’s als recyclen en de functionaliteit van dingen zijn al lange tijd onderdeel van zijn werken. De kunstenaar is geboeid door vragen over het gebruik van grondstoffen en het nut van producten die daarmee worden gemaakt. 

Zijn sculpturen lijken vaak op machines, maar ze zijn verstild. De toeschouwer kan ze in zijn verbeelding tot leven laten komen en laten bewegen. Maar in werkelijkheid kan dat niet  en dat resulteert in vragen over de betekenis er van. De betekenis van het kunstwerk ontstaat tijdens gesprekken met andere toeschouwers.

Terug naar hoofpagina


volgende