Beeldengalerij Haarlem

 

GIANT CENTAUR GIRL

staal pu-schuim polyurea dd-lak

285x285x70cm

Over haar sculptuur

Het park geeft in een notendop een inkijk en doorsnede van het nu en ooit. Voor het park denk ik vooral aan natuur, cultuur, mens en macht. De wijsheid van de oude bomen die onder de grond contact houden, artefacten tussen hun wortels, kinderen op hun takken, opgesteld langs kijk-assen: de macht kijkt toe vanuit het provinciehuis . De plek ademt geschiedenis.

Maar! Er mist een schakel in de brug naar het nu en daar voorbij.... Het omgekeerde ruiterstandbeeld: The Pony Girl!
Het paard als kwetsbaar vluchtdier, symbool van de vliedende natuur, verbindend kuddedier, kameraad van de mens, Pk’s. (De eerste aanduiding van industriële kracht), misbruikt in oorlogen en andere eer en hebzuchtige doelen. Tijd voor herstel! The Pony, met humor en eigenwijsheid, stoer en voorwaarts, in de bres voor puur. And The girl?, Speakes for herself; She is on her way! For all of us.

Over het werk van Marieke

Zij begon als schilder, maakte al snel installaties en ging fotograferen en legde zich vervolgens geheel toe op sculptuur. De mens speelt in haar sculpturen een grote rol. Voor de beeldengalerij legt haar sculptuur de relatie tussen mens, dier, natuur en cultuur.

Marieke werkt intuïtief. Ze doet alles zelf, ze kijkt, reflecteert, bewerkt en zo groeit het werk onder haar handen. 

Terug naar hoofdpagina


volgende